Theorie-examen voor motor

Niet alle regels voor auto en motor zijn gelijk. Er is een aantal kenmerkende verschillen, zoals de plaats op de weg en het gebruik van de remmen. Juist daarom moet je als aankomend motorrijder een apart theorie-examen voor de categorie A doen.

Doe veel verschillende oefen-examens zodat je kunt wennen aan de tijd die je hebt om te antwoorden en de manier waarop de vragen worden gesteld.

Bestel via ons je theorieboeken en pak fikse kortingen!

Theoriecertificaat is essentieel

Voordat je het praktijkexamen Verkeersdeelneming (AVD) mag doen, moet je het theoriecertificaat voor de categorie A hebben behaald. In het algemeen geldt: zonder theorie geen examen Verkeersdeelneming.

Heb je een geldig autorijbewijs? Dan mag je wel alvast met de praktijkopleiding voor de motor beginnen en zelfs het examen Voertuigbeheersing doen. Heb je geen autorijbewijs (we noemen dat ook wel categorie B): haal dan je theoriecertificaat A voor je aan de praktijkopleiding begint.

Eisen voor theorie, geldigheid en voorbereiding

Wie het theorie-examen wil afleggen, moet tenminste achttien jaar oud zijn. Je moet je tevens kunnen legitimeren met een wettelijk toegelaten, geldig identiteitsbewijs. Het theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig.